My FeedDiscussionsHeadless CMS
New
Sign in
Log inSign up
Learn more about Hashnode Headless CMSHashnode Headless CMS
Collaborate seamlessly with Hashnode Headless CMS for Enterprise.
Upgrade ✨Learn more

Post hidden from Hashnode

Posts can be hidden from Hashnode network for various reasons. Contact the moderators for more details.

Boya By-PM500 Condenser Podcast Mikrofonu İncelemesi

Boya By-PM500 Condenser Podcast Mikrofonu İncelemesi

Podcasterlar ve tüm yayıncılar için Condenser Yayıncı Mikrofonu

Sercan Solmaz
·Aug 31, 2021·

3 min read

Hepinize Merhaba. Umarım keyifler yerindedir ve güzel bir gün geçiriyorsunuzdur.

Bazı youtube videoların yorumlarında Boya-Pm500ü soran fikirlerimi merak eden arkadaşlarım olmuştu. Elimde başka model dinamik ve condenser mikrofonlar vardı ama BY-PM500 henüz yoktu. Ben de Herigo Teknoloji ''den rica ettim incelemek için. Hanife Hanım ve Ahmet Bey'e çok teşekkür ederim bu nezaketleri için.

Ürün Linki : herigo.com/urun/boya-by-pm500-usb-condenser..

Yayın yaparken, podcast üretirken, ya da bir şarkıyı stüdyo kalitesinde kaydederken ya da instagram, twitch, youtube, tiktok gibi mecralarda canlı yayınlar yaparken, her mecra için her cihaz için ayrı mikrofon olayı biraz yorucu olabiliyor içerik üreticiler için.

Ekran Resmi 2021-08-31 13.01.00.png

Çünkü bir içerik üreticisi tak çalıştır ve hızlıca kullan peşinde işini üretirken.

İşte hepsi bir arada ve çok amaçlı mikrofonlar bu aşamada bizim işimizi de çok pratik görebiliyorlar.

İçerik üretiminde alışılagelmiş olarak genellikle kamera üzerindeki mikrofon kullanılarak çekimler yapılıyor. Ancak kameranın -ve haliyle tümleşik mikrofonunun- bizden uzak olması, çevre sesleri duyuyor olması ile maalesef içeriğe odaklanabilme adımında, izleyiciyi rahatsız olabiliyor.

Dinleyici / İzleyici, net pürüzsüz hiç bir parazit olmadan sesi duymak istiyor. Zaten sizi izlemeye zaman ayırmış bir seyircinin de en doğal hakkı en temiz sesi duymak. Özellikle benim gibi ses ağırlıklı yayınlar yapan bir içerik üreticisiyseniz kullandığınız mikrofona daha da fazla önem vermelisiniz demek oluyor.

Boya By-Pm500ün üzerindeki pollar patternler (ses algılayan kutuplar olarak da açıklayabiliriz) 2 seçenekli olarak geliyor.

Cardiod ve Omnidirectional olarak.

IMG_8325.JPG

Normalde bu tip yayıncı mikrofonlarında sadece direkt yayıncı düşünülür ve üzerindeki kapsülde tek taraf kullanılır ve biz buna cardioid polar pattern diyoruz. Sadece mikrofonun tek tarafına konuştuğunuzda sesinizi en verimili olarak kayda gönderirsiniz bu sayede.

Ancak PM500'de çok amaçlı bir durum var. Üzerindeki bir switch ile omni directional kutuba geçiyor. Yani etrafındaki her sese duyarlılaşıyor. Bunun da amacı ; örneğin bir podcast kaydediyorsunuz ya da bir şarkıya vokal enstrüman çalıyorsunuz. Mikrofon etrafındaki her noktayı aynı oranda kaydediyor. Böylece sadece mikrofonun baktığı yönde durmamız gerekmiyor.

Bir oyuncu (gamer) olduğunuzu düşünelim ya da bir podcaster, bir youtuber ya da sadece instagram'da içerik üretmeye odaklandınız. Tüm içerik üretimleriniz için By-PM500 gayet ideal görünüyor.

Ekran Resmi 2021-08-31 12.59.47.png

Mikrofonun frekans tepkisi 20 Hz ile 20 KHZ arası yani duyabileceğimiz en alt ve en üst aralığı duyabiliyor. Dolayısıyla ister müzik yapın isterseniz eğitim verin, youtube videosu çekin ya da podcast kaydederek üretimler yapın, farketmez. Her tip içerikle kullanabileceğiniz bir mikrofon BY-PM500

Usb üzerinden 5 V ile çalışıyor, ekstra bir adaptör gereksinimi yok ve tak çalıştır modunda. Hem usb üzerinden hem de type-c bağlantılı cihazlarınızla çalışıyor. Ben yukarıdaki videoyu kaydederken Samsung Galaxy Tab A7 ile ses programını kullanarak sesimi aldım.

703 gramlık bir ağırlığı var. -36 dblik bir mikrofon hassasiyeti var ki; bir içerik üretiminde gayet ideal bir oran. Ortalama, iyi bir sinyal seviyesinde -18-19 db'ler bizim işimizi gayet rahat görürken burada daha altlar hedeflenmiş. Bu da daha sessiz (gürültüsüz) bir kayıt ile kullanabileceğimiz anlamına geliyor mikrofonumuzu.

Tüm dinleme detaylarına da yukarıdaki videodan ulaşabilir, duyduğunuz ses ile ilgili fikirlerinizi ve aklınızda bir soru var ise yanıtını almak için yorum bölümüne fikirlerinizi yazabilirsiniz.

Ürünün teknik özelliklerine de şöyle bir bakalım.

Teknik Özellikler
Polarite (yönsel özellik): Çok yönlü (Omnidirectional) ve Cardioid (tek yönlü)
Frekans Aralığı: 20-20,000HZ
Duyarlılık: -36dB(0dB=1V/Pa,1kHz 1Pa)
Güç Tüketimi: 5V/60mA
Sinyal/Gürültü Oranı: 80dB
SPL: 110dB
Mikrofonun Kazanç Kontrolü: 0-42dB
Örnekleme Frekansı: 48kHz
Bit Derinliği: 24Bit
Usb Konnektörü: Type-C
Boyutlar: 100x84x226.7mm
Ağırlık: 703g

Kulaklık Amplifikatörü Teknik Detaylar:
Empedans (iç direnç): 16ohms
Güç çıkışı (RMS): 58mW x 2
Distorsiyon (Bozulma): % 0.01
Frekans Tepkisi: 20-20000Hz
Sinyal/Gürültü Oranı: 102dB
Kulaklık Ses Kontrolü: 0-27dB

Bir sonraki teknik incelemede görüşmek üzere.
Esen kalın. Dilerseniz beni aşağıdaki adreslerden takip edebilir, mini ev albümüme de kulak verebilirsiniz. Zaman ayırıp da okuduğunuz için teşekkürler

Facebook | Instagram | Twitter | Spotify | iTunes | Apple Music